Send meg gjerne en E-Mail eller to om denne siden.
Mo i Rana SØNDAG 17. MAI 1998 • Årets Russeavis • LØSSALG KR. 25,-

Russ'98 slår tilbake:"Vi lar oss ikke stoppe!"

Vi i Ryktebørsens reporterteam (kem?) har tatt turen ut i den store jungelen av uteplasser på Mo, for å "sjekke trøkket". Det første som slo oss va at det nesten ikke finnes nok uteplassa tel å fyll ei uka med drekking. Men vi fikk det tel, og det finnes faktisk plassa å drekk på vesst man berre går inn førr det.


Mandag: Fæmbøringen

Det fantastiske eventyret begynte med oppvarming i Talvikparken. Vi fant ut at litt oppvarming mått tel før å kom i den beste stemninga, og før å få den totale opplevelsen av å vær ute på Mo. Etter en halv halvliter med dåle heimbrendt, staka vi ut kursen mot Fæmbøringen, og tøvæ oss bortover. Det første vi la merke tel va den stengte døra opp tel Loftet. Det her fikk oss tel å tenk telbake da vi va en 15- 16 år, da Loftet va den store møteplassen førr ungdommen. Det her gjor at vi om mulig kom i ei enda bedre stemning og hadd enda større førhåpninga tel Fæm-børingen.

Førsteinntrøkket vårres da vi gikk inn i fæstlokalet, va at hær va det tykje mange interessante folk. Det va rikelig med plass å utfold seg på, og et høvele nytt interiør Vi spleisa på en halvliter, og fant oss tel rette i en av de bæste skinnsofan vi nån gang har søtte i. Et anna pluss va at vi slapp den høge jungelmusikken, og alle som va der kunn både se og hør oss godt.

Tid va et relativt begrep den her kvelden, men vi korna av etter å ha hørt på en stamgjest i timesvis. Vi våkna opp ut på nattmorran på kver sin gjøngehæst i lekeplassen mellom Meyer og Domus. Vi satt igjen med en følelse av det her va en kjempeopplevelse.

Konklusjon: 9 halvlitera av 10 mulige!!!

Tirsdag: Big Ben

Etter gårdagens optimale fyllekule, va kroppen i en sånn form at no kunn vi endelig spander på oss heimlaga –ølet som vi sett i forrige uka. Med en skikkelig deilig rus, inntok vi Big Ben med øl-donken i handa. Ved inngangen vart vi frastølen heimlaga-ølet, nokka som ført tel at vi vart tvenga tel å kjøp øl! Vi oppdaga snart at en stor TV spydd ut jungelmusikk, og skynta oss videre tel neste seksjon. Her fikk vi straks en følelse av å vær på kino, men dem sendt pina dø foppball på kinoen! Dem hadd også andre sportsfasiliteta som f eks. Dart. Vi sett oss ned på en hard sportsstol og dartpilen flaggra punn øran. Det va ikke rektig så interessante folk her, som på Fæmbøringen, og det må vi gje et lite minus førr.

I titida va vi vørten så full at vi så oss nødt tel å førlat lokalet, sånn at de andre ikke sku bi så misunnelig. Vi snubla ut døra førr å fær på San Remo å få oss mat, men vi såg et stort gjerde rundt sjappa. Det va da vi kom på at dem sku jo bygg ut! Vi la oss tel rette utenfor Polet, før å bi di første kundan i morra. All sportsinslagan på Big Ben, gjor oss både stiv og støl.

Konklusjon: 3 halvlitera av 10 mulige

Onsdag: DK

Vi va på oppvarming tel en klassekamerat på Båsmoen. Her det va det god stemning og høg partyføring. Det vart enda meir liv når vi tok fram 60% flaska, en kompis fra Fæmbøringen hadd ordna tel oss på Polet. I kveld sku vi bolter oss i russekroa på DK.

Etter å ha bestege den sværeste trappa i manns minne, kom vi inn i et stort og førvirranes lokale. Belysninga her va ganske god, og den gjor at vakten ikke såg 60% flaska i baklomma.

Vi hørt no nåkka musikk, men vi klart ikke helt å finn ut kor den kom ifra. Så etter et par tima med rølping, fann vi endelig veien inn tel et enormt dansegolv. Her va det mye folk og mye jungel, men det va greit nokk. Vi gjer DK pluss før mange artige nivåførskjella og spennanes interiør, men minus før manglende skilting. Alt i alt va DK en kuul plass, og låg ikke så veldig lang unna Eivinds og Taxien.

Konklusjon: 6 halvlitera av 10 mulige

Torsdag: Ramona

Oppvarming foregikk i en privatbolig på Ytteren. Her va det bære gutta, så det vart mye griseprat og forskjellige manndomsprøver. I kveld sku vi på Ramona førr å få skikkelie saker i bloe og bi mol-rusan. Vi tok maxitaxi ut, og ramla ned trappa like før klokka elleve.

Satan i Japan her va det mye folk!. Høvet vart fylt med jungelmusikk og alkohol. Kanskje litt førr mye av den gode drikke, og vi mått med engang på dass å spy. Etter det her kunn alt berre bi bedre, men vi vart fort revet ned på jorda igjen da vi såg kor jævla stort Ramona va. I løpet av den første timen klart vi berre å gjør oss kjent med den første baren. Her va jungelmusikken ikke så øredøvanes som lenger inn i fæstlokalet. Det va så mange folk her at ikke allle kunn legg merke tel oss, og de fleste la ikke en gang merke tel at vi va fullest. Det må vi dessverre gje et minus på. Ramona får forøvrig et pluss førr en stor og reinslig garderobe, og det faktum at det finnes, ikke berre 1, men 2 barer!! Fæstredaksjonen syns dessverre at det e alt førr mye jungelmusikk her, pluss sportsinnslag som f eks. billiard og spelleautomata.

Konklusjon: 5 halvlitera av 10 mulige

Fredag: Idrettshuset/Henriettes

I dag sku nådestøtet settes inn, og alt vettet sku ut, førr å gjør plass tel overstadige mengder alkohol. Det va fredag og vi satt i en busstopp å drakk. Bussan for førbi heile kvelden, og tel slutt va vi så rusan at vi fikk tilsnakk av bussjåføren.(Får man nokka knuta førr det….?)

Etter mye om og men, befant vi oss plutselig utenfor idrettshuset på Ytteren. Utallige gode minner dukka opp i den utslåtte kroppen, og vi skjønt med en gang at det her va den store kvelden.

Etter å ha bestøkke inngangsvakten med dåle heimbrendt, kom vi inn på huset. Det va akkurat passe med folk og plass tel å utfold seg på. Stemninga va på topp, førr på scena stod det nemlig et hardrock band i verdensklasse! Musikken va dødsbra og vi tok heilt av på dansegolvet. Dansegolvet va kjempestort, nokka som vi sett stor pris på. Det va vesst salg av forfriskninger i kjøkkenet, men det hadd vi ikke tid tel. Vi mått videre på den fuktige ferden, og klart å kom oss tel byen og Henriettes. Etter den ekstatiske opplevelsen på Idrettshuset, mått det bi nedtur på Henriettes. Store høytalera gulpa ut jungel, og det va altførr masse folk der. Det må vi gje et minus på. Halvliteran va berre 0.4 glass, og så va det veldig dyrt. Vi vil allikavel gje et lite pluss før belysninga. Det va akkurat passe mørkt der, og vi trur også at røykmaskinen dem har der må vær av beste merke. Kjempebra! Vi e åsså ganske sekker på at Henriettes e en spennanes plass å tilbring fuktige fredagskvelda på.

Konklusjon: 7 halvlitera av 10 mulige

Ryktebørsen er © 1998 Kim-Arthur Sakariassen og Ranarussen98. Alle bilder, tekster og logoer går under denne. Gjenbruk tillatt ved kontakt (og ved å oppgi kilde).