Send meg gjerne en E-Mail eller to om denne siden.
Mo i Rana SØNDAG 17. MAI 1998 • Årets Russeavis • LØSSALG KR. 25,-

For Første Gang i Norge; Morten H går berserk med motor-sag mens han skriver artikler for Rykte-børsen. Usensurert til og med.

Det Fin-Litterære Hjørnet
“En tolkning av en setning fra Snorres Kongesagaer” av setningtolker og fysioterapeut Kaaare Hest.

For endelig å lære de slappe russe-idiotene hvordan man skal tolke en setning tar jeg utgangspunkt i denne setningen fra Snorre: “Kong Olav og biskop Sigurd satte prester etter seg i Lom og Vågå.” Hva står det egentlig her? Jo, det kan bety at Olav og Sigurd hadde mange prester med seg. Hadde de kjøpt dem, eller var de bare innpåslitne homofile som etterhvert ble drept og satt igjen i skogen? Var prestene forkledde spioner for Kong Kåre, eller var de med Olav og Sigurd rundt i Norge for å spre Guds ord?

La oss ta utgangspunkt i at de hadde kjøpt prestene på et persisk marked, noe som er mest sannsynlig. Var i såfall prestene mørkere i huden enn Olav og Sigurd= Var Olav og Sigurd rasister som overlot persiske til det ville Noreg? Eller er jeg en stor erkedust som kaster bort tiden min på dette istedet for å tømme en hel dunk med akevitt og Solo som jeg har lagret siden 1958? Lykke til med russefeiring! (Hva i helvete gjorde de i Lom og i Vågå?).
Hilsen Kaaare Hest


For alle treningsglade russ kan idrettsklubben “Tosk” invitere til stort amatørstevne i Juni. Gøy hva? Stedet for hendelsen blir Kautekeino. Aktuelle øvelser blir 50 meter lompe- og kålrabi-fråtsing, nakkeskudd, uoffisielt NM i styrting nedover en bratt fjellside (ikke av drinker) og for de mer drevne med erfaring; kombinert stavhopp og 200 meter butterfly med nesen full av ostepop, og lodderogn i underbuksa.

Interesserte kan ringe Rørvika Psykiatriske Pleiehjem for håpløse eller stevneleder Havmannen, tlf 0,43.


Rune Rudberg
-In Memoriam
(På “vers”) i modernistisk ånd
Av hobbykirurg og dikter Johann Kiellstjerne Liebsen

Dine plater kom ut i øst og vest
De kan absolutt beskrives som tidenes pest
Sanger som “Ut mot havet”
Kan vi aldri glemme
Som min døde oldefar sa det
Rune gjør aldri i buksa

Din frisyre fikk jenter til å hyle
Ditt smil var fullt av spye
Din nese var ikke spesielt merkverdig
Men du var en kjempestor banan!
Riminga forsvinner i dette dikt
akkurat som i dine sanger

Da du kom med det tunge budskap
“Jeg vil bli prest”
Måtte alle dine fans gråte
Syntaksen i dette dikt oppløses
Akkurat som i dine sanger, Rune

Du var ei sol på brune romper
Du var vår glede og vår død
Nå skal du bare smøre deg inn i gjær
Og ellers går det bra?
Våkn opp, Rune Rudbergs venner
Han må ikke sove
Spede Rune lyt få stå!

Spør Tante Ada!
Ekspert på det meste

Kjære tante Ada.
Jeg er en jente på 16 år som ønsker å begynne med p-piller. Det jeg lurer på er om jeg kan bruke katten vår sine p-piller? Fra Katja.

Kjære Katja.
Ta dem, nyt dem og kjør på! Et lite barn fra eller til, Who cares???

Kjære tante Ada.
Hvis man skal få barn, hvor lenge må mannen ha kjønnsorganet sitt inni damen? Hilsen Våryr?
Kjære Våryr.

Opptil 3 døgn.

Kjære tante Ada.
Hvordan får man større pupper uten å bruke silikon? Finnes det noen frukter eller grønnsak som hjelper? Hilsen Desperat Grønnsak

Kjære Grønnsak.
Stapp et par vannmeloner i BH’en da, teita!

Kjære tante Ada.
Er det skadelig å trene etter puberteten? Hilsen treningsfreak.
Til Treningsfreak

Det har aldri vært sunt med trim. Ada.

Kjære tante Ada.
Er det incest å bli klødd på ryggen? Hilsen engstelig.

Kjære Engstelig.
Ja!

Kjære tante Ada
Jeg er en jente på 14 år. Er dette normalt?

Jada. Du vokser det helt sikkert av deg til slutt...

Kjære tante Ada.
Får man mensen av å reise med fly? Hilsen flygeferdig.

Kjøre Flygeferdig. Tja si det... Sannsynligvis derfor man har Always Ultra med vinger!

Kjære tante Ada.
Hva er det å være edru? Hilsen RanaRuss 98.

Kjære Russ.
Er du teit eller? Hvordan skal jeg kunne vite det’a?

Hei Tanta Ada!
Jeg er ei jente på 17 år som er fast leser av spalten din. Det som plager meg er at jeg har badet sammen med kjæresten min. Er jeg gravid? Frustrert hilsen Eva & Vigdisk

Hei. Det er mange som lurer på det samme. Til dere vil jeg bare si vær forsiktig. Ta kontakt privat tlf 22 06 77 98


Angsten i Kneet
Kriminalnovelle av Ola MacPurre
Det var en gul morgen i Los Angeles. Smogen hang over byen som den vanligvis gjør på en hverdag. Kriminalinspektør Bill BeeGee Bo O’Butt skjenket i svart kaffe, eller rettere sagt gravde ut kaffen med teskje og la den i koppen. Han pakket de altfor gamle vaffelkakene i mikrobølgeovnen. De lignet små plastskiver som kanskje til og med kunne brukes som frisbee. Og som han satt der i den fiolette fritidskortfløyels-dressen sin, fikk han en stikkende følelse i kneet. Han rakk ikke å snu seg før naboen Paul MacHætta plantet spaden i hodet på ham. Ha ha ha, sa MacHætta og satte seg ned i stua der han spilte gamle TNT-hits på piano. “Jeg drepte O’Butt fordi han har store poser under øynene og ikke jeg”, hylte MacHætta og forsøkte å spise tangentene, noe som ganske sikkert førte til hans endelikt.
The End

Denne historien er fritt gjendiktet etter Sir Arthur Conan Doyles snart svært berømte og relativt store bok, som han i sin glanstid så fint kalte: “The Pain In The Butt’s Kneecap”, og som ble utgitt på 7245 språk første gang den ble utgitt.

Nyheter verden om: (NSB/Rauter)

-Da den gale professor Schnabel-Krehm fra Burkina Faso skulle foreta et stunt-hopp på sin nye vannscooter og ned i et kar med importert kvalitets-prim fra Mysen, besluttet alle tilskuerne å ta kollektivt selvmord. Dette moret Schnabel-Krehm så avsindig at han glemte bort å styre vannscooteren. Han døde.
-Tyske historieforskere har funnet skisserte tittelsider til Adolf Hitlers berømte bok “Mein Kampf”. Det viser seg nemlig at Hitler var i sterk tvil om hva boka skulle hete. Noen eksempler fra de nye funnene er: “Mein Kein”, “Mein Harry Klein”, “Mein Schnabel”, “Mein Angst”, “Mein Brockbind” og sist men ikke minst “Mein Kopf”.

-Den årlige Puddel-utstillingen på Røst gikk sin vante gang i April, men det svært få visste var at Mossad hadde infiltrert utstillingen for å muligens fakke Olof Palmes morder. Nå var ikke Palmes morder (som alle vet er Mari Boine) på ut-stillingen, og Mossad-agentene begynte å massakrere lokalbefolk-ningen fordi de ikke fikk komme inn på det lokale utestedet “ØL”. Boris Jeltsin sier til “Træna Budstikke” at han vil tenke over situasjonen, og kanskje kjøpe seg en gitar...

-Flere lærere i Rana er blitt observert på medlemsfest i Røvassdalen Sameavlslag, kan Radio Korgen meddele i sin siste gjennomførte kvalitets-sending, som egentlig ikke var gjennomført kvalitet. Lokalradion kan forøvrig informere sine trofaste lyttere at verden eksploderer nå!... Nå!... Nå!... NÅ!!! Ååååh, man kan aldri stole på Radio Korgen.


Ryktebørsen er © 1998 Kim-Arthur Sakariassen og Ranarussen98. Alle bilder, tekster og logoer går under denne. Gjenbruk tillatt ved kontakt (og ved å oppgi kilde).