Send meg gjerne en E-Mail eller to om denne siden.
Mo i Rana SØNDAG 17. MAI 1998 • Årets Russeavis • LØSSALG KR. 25,-

Sinnsvake presidenter i åndenød, intervjues her i deres hele og fulle sannhet, noe vi alle sammen bare må godta.

Så fikk vi endelig samla de der tre russepresidentan. Etter mye strev møtt vi dem en regntung 8. Mai i aulaen på Moheia. Stresset låg som en tung sky over dem, og avbrytelsan va mange ( les : mobiltelefon). Etter mange måneders arbeid som russepresidenta, kan dæm endelig slæpp seg litt laus og pust ut. Dem visst allerede når dem stilt tell valg, at oppgaven som låg foran dem va tung og krevanes.

Vi spurt de tre presidentan om syv førrskjellige spørsmål. Og som dokk ser , så vart svaran både lang og overraskanes. De tre presidentan e ho Nina "Der Führer" Lind fra Moheia, han Håvard "Somle" Paulsen fra Mjølan, og ho Camilla "Vimsa" Leirbekkhei fra Kongsvegen.

Ka syns dokk om russen i år ?
Nina: Eg syns russen e lite engasjert og litt lite futt i. Men ellers e det en grei gjæng.
Håvard : Snill, slapp og artig.
Camilla : Bedre enn før, ja i hvertfall nån av dem.

Har dokk utført nån eliteruss-krav?
Nina: Eg har bada , søngt og spist frokost med han Svein Bogen
Håvard: Nei, ingen
Camilla : Eg har lie i telt utførr skola, strippa i rundkjøring , bada 1.Mai, sønge, lekt statoilreklame (med værdens minstehandduk). Og eg har plana med Mr.Freeze.

Ka e favoritt-drekka dokkers ?
Nina : RØDBRUS !!
Håvard : Budweiser. Eg føl med rik og tøff når eg drekk det.
Camilla : Cola og øl (ikke blanda!)

Ka e favoritt-utestedet dokkers ?
Nina: Det e ikke så mange å vælg i mellom, men det må bi Ramona.
Håvard : Big Ben. Det e bærre så synd at det e så så sjelden vi kan vær der (20-års-grensa).Ellers e Henriettes, Fembøringen og Jernverket OK.

Ka ska du gjør neste år ?
Nina : Eg ska studer jus i Tromsø
Håvard : Eg ska bære ha det artig og reis mye
Camilla : Eg ska vær servitør-lærling på Geilo.

Koffør vart dokk russepresidenta ?
Nina : Eg stilt tell valg og vart vælgt. Det e ei spennanes utfordring . Venninna mi va president i fjor, så eg visst kor mye arbeid som lå bak det.
Håvard : Førr ho Liv Tove sa det.
Camilla : Det av eg som starta arbeide på Kongsvegen, og når de andre så det, så vart eg vælgt.

Korsn va dokkers første kyss ?
Nina : Det husk eg ikke!
Håvard : Med ho Camilla J i en garasje , mens han Geir Ove stod å kasta stein på oss.
Camilla : Det husk eg ikke , men det va sekkert ikke nokka spesielt.
Etter spørrerunden vart det mye småprating. Vi alle fant ut at han Håvard va tøffest av dem, ettersom han hadde gjort minst og hadde lavest blodtrøkk.

Når vi spurt presidentan om dem syntes ei spesiell skola dominer her i Rana, så va reaksjonan ganske førrskjellig. "Der Führer" slo glatt av "Ingen Kommentar", mens "Vimsa" meint at kullet med yrkesfaglige eleva stig førr kvert år som går. "Somle", derimot , meint at Moheia dominer over de andre skolen i Rana. Han mein at det må vær en konspirasjon mellom frimurerlosjen og russestyret.

Førr å avslutt heile intervjuet, så spurt vi presidentan om ka dem syns om russestyran sine:

«DER FÜHRER»: "De fleste har tatt ansvar. Men eg e sånn at eg heller gjør det sjøl i stedet førr å gå og mas. Da veit eg at det bi gjort. Men alle har vært flenk tel å hjelp kverandre. Russen ellers førrvent så mye av styret"

"Der Führer" mein at ho sjøl e både seriøs og alorlig når det gjeld oppgaven sin. Det e ikke enkelt å vær i sestyret når russen heller gir ris i stedet førr ros.

«SOMLE»: "Eg føl at russepresident- stillinga e den det e minst bruk førr av alle i styret. Eg tænkt det va meir oppgava og mye meir arbeid. Men ettersom eg va i lag med et styre som alle va fylt med så mye iver, så vart det lite å gjør førr meg. Han Kurt Are Einmo har drægd i mange viktige tråda og vist seg å vær ei klippa i styret. Eg vil bære sei TUSEN TAKK ! Uten dokk ha det vært umulig.

«VIMSA»: " Arbeidet på Kongsvegen har vært et mareritt- mildt sagt. Det va lite engasjement fra elevan og ingen møtt opp eller levert teng tell rett tid. En STOR takk tell innkjøpssjæfen, Carina Peder-sen, som ha mått ta i mot så mye kjæft fra russen. Men den som villa vær russ- gikk også inn førr det og hørt etter. Men det en god del sløvinga også."

Tone «Eksplosiv»
og Kristina «Kverulanten»


Harald Lorentsen; Æresruss uten like...

Årets æres russ er ingen ringere Harald Lorentsen, en bilgal gammling som påstår han sjelden kjører for fort (yeah right!) Han er berømt for blotting på juleballet (snart når redaktøren målet om injurie-sak før russetia er over), og sin dødlige våpensamling på kontoret.

Russen har kåret en lærer som æres russ. En bommert? Vel, det ser ut som en geni-strek. Russen får velsignelse fra øverste hold etter denne utnevnelsen. Nå skal det i sannhet sies at gutten tross alt har gjort seg fortjent til det, han har lagt ned mange timer arbeid for russens ve og vel. Som inspektør på Moheia vgs. skulle man ikke tro at en ble æresruss, så tok det da også tretti år før Harald Lorensen kunne smykke seg med denne ærefull(e) tittelen. "Det kom som katta på budeia på meg, men jeg vil ikke stikke under en hund at det var svært gledelig, derfor gir jeg russen i år frie tøyler". Gjør hva dere vil er alltså oppfordringen fra Harald. "Nå, apropos den episoden på juleballet Harald, er du en ekshibisjonist? "Nei, jeg liker egentlig bare å vise meg fram til kona, da. På juleballet var jeg ferdig med et nummer, da jeg måtte opp på scenen". Nåvel, hva synes du om russen i år? " De er antakeligvis de snilleste og mest orntlige russen vi har hatt her på skolen" (Ny oppfordring, lag bråk). Harald elsker biler, men han påstår at han aldri kjører for fort. " Biler med stor motor og sporstlig appell er liksom min image, da. Elevene er interresert i bil, og jeg er interresert bil. Det gir meg en høy stjerne blant elevene å ha nesten to hundre hester under panseret. "Men det må bety at du bryter en del lover, og du som skal være et forbilde for oss elever? " Nei, jeg kjører skjelden for fort. Hestene brukes til forbikjøringer i ferien, og slike ting, da. Men jeg liker fart, det må jeg ærlig innrømme. Spesielt når jeg er ute å sykler, er det herlig og bare ta han helt ut i nedoverbakkene, da. Fart og livskvalitet er idet hele tatt stikkord som passer på meg. Jeg trimmer ofte, og er i svært god form til å være såpass gammel som jeg tross alt er, da. Det gjør at jeg kan leve som om jeg var ung". Harald Lorentsen er Moheias ukronede playboy. Sporty bil, sporty gutt på snart seksti år, mange og ofte sol timer, dametekke og interresse, samt en noe sjovenistisk humor har ført til hans status. "Men Harald, det har kommet meg for øre at du engang ikke rettet matteprøvene til neste dag, hvordan kunne du? "Nei, eg kom no heim, da, åsså så eg no prøvan som lå der, da, men så, he he, måtte e bærre kose litt me konå, da". Harald er seg selv lik, men hvem er nå ikke det. "Hvorfor denne våpen-floraen på kontoret, er du sadist? "Nei, he he, noen elever trenger jo litt mer disiplin enn andre, da". "Harald, en sluttreplikk så jeg kommer meg på vorspiel? "Vel, for meg er det viktig å ikke virke trøtt og sliten i mine timer. Er du som lærer entusiastisk, blir elevene det også. Derfor prøver jeg altid å skape liv i mine timer, der er det nok bare Aslak Bjørnådal her på huset som slår meg" Og Harald Lorentsen har rett, elevene er våkne i timene hans, men om det er sabelen eller entusiasmen skal være usagt.
Johnny Desperado
(Red.anm. Deler av intervjuet er fiktivt).


Eliteruss. Bare ordet setter et støkk i de fleste normale folk. Tenk, masse dumme ung-dommer som gjør noe utrolig overdumt helt med vitende og vilje, bare for å få poeng for å kunne bli ansett som en av de “Høyere Vesener” som traver jorden rundt og leker hester. Her er historien til årets første (???) eliteruss, som sett i Rana Blad.

Veien mot makt og prestisje som eliteruss er lang, våt , kald og "hard". Men vi var fast bestemt på at dette skulle vi klare, vi er jo trossalt barske nordlendinger (vell i hvertfall noen av oss). Så tøffe som vi er, hoppet vi rett i det og gjorde noe av det tøffeste først, nemlig statoilreklamen. Vi var fire stykker som gikk inn på Statoil på tur. Vi var våte, maskaraen rant ned til knea. Og med bare ett badehåndkle til å dekke våre smekre kropper, mot blikket fra vårkåte lastebilsjåfører , var dette en hard jobb, men det måtte gjøres. Da vi hadde utført oppdraget, løp vi ut for å skifte. Men hvem tror du vi møtte da? Jo, parkeringsvesenet som tok bilder av oss når vi skulle skifte. Nei det er hardt å være på topp. Så kom det til stripping i rundkjøringa på Toraneset. Dette gikk relativt greit, selv politiet tok seg en ekstra tur i rundkjøringen for å se hvor flinke vi var. Resten av dagen ble brukt til å legge opp den videre fremgangsmåten. Karina begynte neste dag med ferskinger( ti stk.) til å signere trusa hennes, mens den var på. Dette var jo ikke noe problem, med alle de seksuelt frustrerte småbarna på Mjølan. Så kom turen til lesing av pornoblad på "slappsnøtt-benken" på Domus. Det kan vi heller si var en lærerik opplevelse, med grundige studier av menneskekroppen, høytlesning og noen fant seg en kontakt-annonse som hørtes interessant ut. På veien tilbake til Mjølan tok vi turen innom Rimi (bare lave priser og ikke noe tull) for å kjøpe Mr.Freeze. Isen skal være mellom bena (utenpå klean) i en time. For å si det mildt så var det kaldt og jævlig!! Til slutt fisket vi i en kloakk-kum i byen. Det ble litt diskusjon om poeng , så for å være helt sikker kræsjet en av oss ( vi nevner ikke navn) en stor, dyr bil. Nei , det er tøft, jA. Men vi har nådd våre mål her i livet, nemlig å kunne krone oss med tittelen ELITERUSS - 98

Liv Tove Eggerud og Karina Neppelberg.

PS: Det er ikke vår skyld at vi ser ut som Claudia Schiffer


Dette var visstnok årets første eliteruss i følge Rana Blad. Ryktebørsen har valgt å følge Rana Blads trend, og sier derfor det samme. Men fakta er nok en helt annen side ved saken:

Denne Russen presentert ovenfor ble eliteruss onsdag 6 mai. Årets først eliteruss fra Rana ble til (etter det Ryktebørsen vet) tirsdag dagen før. Det var vår egen redaktør Johnny Desperado, Howard Karaoke Kid, Tore Ripsplukkeren og Erling P(r)æsten som ble de først. men aller først ble redaktøren. Tirsdag holdt de på hele dagen, og Johnny ble eliteruss en time før alle de andre. Slik er nå det, og slik vil det nok være. Grunnen til at dette ikke ble tatt i Rana Blad var nok helt sikkert det faktum at vi skulle ha det med i Russeavisen, og derfor ikke tenkte mer over det. Så, da er det bare å si det slik, også sier vi takk til eliten.

Eliterusskrav

For å bli eliteruss må man oppnå 1000 poeng. Det skal være flere vitner på de fleste punktene. Der man har med en representant fra russestyret aktivt med, trengs ikke vitner.

Alle må bade på Hauknes-stranda 1. Mai (gravide slipper unna) kl 16.00. Allsang på Pikken Min, lørdag kl. 13:00 ved varmebenken i sentrum.

Poenggivende Aktiviteter

-1000: Være sammen med en orangeruss.
25: Fiske i et kumlokk i byen
25: Kinesisk brannøvelse. Spring en runde rundt bilen midt i et kryss.
25: be ut en lærer mens han eller hun har time.
25: Kjøp kondomer på Shell i Langneset uten å si et ord.
50: Hold en tale på 5 min i kantina om ditt første kyss.
50: Få inn et dikt i Rana Blad
50: Led en aerobic i langfri u fullt utstyr.
50: Synge en sang for en lærer, med en rose i hånden mens han eller hun har time.
50: Drittungebasar i gågata (min 1 time)
75: Ha frokost i en rundkjøring med cornflakes og øl (må spises)
100: Spring en runde rundt Mo-kirka, naken
100: Ti underskrifter på trusa/boxer’n fra ferskinger (trusa må være på)
100: Synge fra scenen i kinosalen før søndagsfilmen (max 2 stk sammen)
100: Sitt sammen med gamlingene på slappsnøttbenken (åssen benk???) på Domus og les i pornoblad (5 min).
100: Guttene kler seg ut som jenter og går på fembøringen en tirsdags kveld for å sjekke mannfolk.
100: “Miste” minst to fulle bæreposer med skrappel i gangoverfeltet mellom Domus og Paletten, mellom kl 15:00 og 16:00 på en hverdag. Sett deg ned og plukk opp.
100: led en allsang med En Bussjåfør på Båsmobussen.
100: Camp utenfor skolen en natt i telt (Husk: Primus etc)
100: Ha frokost med Svein Bogen
125: Lek at det er en bombe i bilen og løp ut av den midt i et kryss.
150: Lek “Speakers Corner” i gågata, min. 4 stk samtidig.
150: Ha på deg ski en hel skoledag
150: Varsle flom i gågata iført snorkel, svømmebriller, svømmeføtter og redningsvest.
200: Ta opp en haiker naken
200: leke Statoil-reklame, gå inn på Statoil kun iført snorkel, svømmebriller, svømmeføtter og redningsvest.
200: Strippe i Folkets Hus rundkjøringa mellom kl 15:00 og 16:00, truse og BH rådes til å være på (må gjøres på en hverdag).
300: Stripping på lærerrommet i langfri.
300: Sitte i et tre i seks timer, og gir også kvist i lua.
300: Mr. Freeze mellom lårene i en time.
350: Svøm ut til havmannen og kyss den på rompa.
500: Kræsje en bil i russetid
950: Glattcella i løpet av russetiden
950: Oralsex med en eller ei i russestyret
1000: Edru hele russetida

Knutekrav

Det må selvfølgelig være vitner tilstede ved alle utførelsene av krav. Og det må være flere tilstede, som registrerer det som blir gjort.

Parkeringsbillett: Oppta en parkeringsplass på Meyer-parkeringa fra 11-12 lørdag den 9. mai (uten bil, men husk å kjøpe billett).
Kritt: Spis 2 cm av et skolekritt i en skoletime.
Knute: Våkenatt.
Ølkork: En 12’er på 2 timer.
Champagnekork: Sjampis på 10 minutter.
Trekvist: Sitte i fire timer i et tre (se eliterusskrav)
Ispinne: Rundpinne i ett av hullene nedentil, til isen smelter.
Hundekjeks: Kyss en politi-hund.
Seigmann: Kyss en politi-mann eller dame.
Godtesmokk: Karaoke på Dolly Dimples.
Mr. Freeze: Mr. Freeze mellom bena en hel skoletime.
Skolisse: Gå med skolissene knyttet sammen med en medruss en hel skoledag.
Kondom: Sex med medruss (NB: Vitner må som sagt være tilstede)
Blyant: Få inn reportasje i Rana Blad.
Knute i dusken: Russesuss (en knute per suss)
Smokk: Hvis du er sammen men en fersking.
Brent fyrstikk: Tilsnakk av politiet.
Tampong: Spør noen du ikke kjenner om å få en tampong.

Her følger noen knutekrav som kom inn, men som av en eller annen grunn ikke ble godkjente

Lighter: Tenne på ei 2. klassejente.
Ammo: Skyte rektor
Mopp: Ha sex med renholdspersonalet
Urin på prøveglass: Pisse på russepresidenten
Buttmanknute: Gå inn bakveien på en medruss i et klasserom med minst 10 vitner.
Gassmaske: Fjerte rektor i trynet ved anledning (maks utteling hvis det er når du henter vitnemålet)
Ølkasse: Til den som drikker flest kasser med øl i russetiden (1-17 mai)
Trekors: Spise 10 hvitløk på 10 minutter.
Nam Nam kondomer: Suge seks hester.
Bjelle: 15 skolemelk på tre kvarter
Pose seigmenn: kysse politihest
Kasse seigmenn: Suge en politihest
Tom røykpakke: 20 sigaretter på en time.
Bremsekloss: Ikke delta på to russearrangementer på rappen.
Halv Kondom: Ligge med en lærer.
Kyllingbein: Bite en færsking eller en aspirant som ikke aner at du er der, i beinet.
Dorull: Surre inn klasse-forstanderen i dopapir.
Plaster: Krype på alle fire fra skolen starter til mat.
Håndjern: Ligge med politisjefen.
Blyantkvesser: Kysse redaktøren et visst sted.

Vi i Ryktebørsen forstår ikke hvorfor disse ikke ble brukt, og stiller oss uforstående til enkelte av våre egne krav!

Ryktebørsen er © 1998 Kim-Arthur Sakariassen og Ranarussen98. Alle bilder, tekster og logoer går under denne. Gjenbruk tillatt ved kontakt (og ved å oppgi kilde).