Send meg gjerne en E-Mail eller to om denne siden.
Mo i Rana SØNDAG 17. MAI 1998 • Årets Russeavis • LØSSALG KR. 25,-

Reportasjer fra noen ting og tang..

London
En guide til en Reise til en storby med mye moro...

London er en spennende by, med mange artige og spesielle butikker og severdigheter – og som en vis mann en gang sa: "Hvis man er trett av London, er man trett av livet.", noe de fleste ganske sikkert kan si seg enig i.
London tilbyr absolutt noe for enhver smak. I motsetning til Mo i Rana, kan man f. eks. finne en egen butikk for smultringer (eller donuts, som de også kalles), tusenvis av puber og en masse severdigheter, som virkelig er verdt et besøk. Hvis du har tenkt deg til London i sommer, kan det være lurt å følge de kommende tipsene.

HUSKELISTE:

1. Ta med deg pass. En utenlandstur uten pass, anbefales ikke.

2. Ta en sightseeingtur den første dagen du er der. Gjerne med det reiseselskapet du reiser med. På denne måten får du en viss oversikt over byen og dens severdigheter. Dessuten blir du litt kjent med byens tempo og folkemengde. Det kan også være lurt å ha et lite øye på kartet mens man kjører, og merke av de severdighetene, eller butikkene man senere skal besøke. Dermed blir det mye lettere å finne frem senere.

3. Etter sightseeing-turen, kan det være en fordel å utforske byen på egen hånd (helst sammen med eventuelle reise-kamerater). Nå har du muligheten til å finne frem til akkurat det du har lyst til – men vær forsiktig! Byen er stor, så hvis du er uvant med storbyer, kan det være en god ide å bare ta et lite jafs i gangen.

4. Når kvelden nærmer seg, kan det være godt å slappe litt av. Da er det en god ide å ta seg et pubbesøk. Der kan man få kjøpt både øl og brus. Noen puber serverer også mat. Her kan man bli kjent med nye mennesker (det er alltid lurt å selv ta initiativet). En pub som kan anbefales, er The Swan. Her er det en livlig kar som spiller sanger fra Norge, Amerika, Sverige, Spania osv. Her blir stemningen bare større og større utover kvelden (det skyldes ikke bare ølet!!!).

5. Hvis du har gått lei av sightseeing og handling (nesten umulig), finnes det også andre måter å ha det gøy på. London har utallige fritidsaktiviteter, som f. eks. bowling og mer spesielle aktiviteter som laserkrig (Lazerdome). Dette er en fin måte å tilbringe kveldene på, og er man flere i lag, blir det ekstra morsomt.

6. Er man interessert i sofistikert kultur er London nærmest et eldorado. Med National Gallery og British Museum øverst på lista, kommer London i et svært godt lys. Alle som er interessert i gamle museumsgjenstander eller malerier av kjente personer som Vincent Van Gogh og Monet, kommer helt sikkert til å finne noe de liker.

Det er selvfølgelig mye mer, både å se og oppleve, men det kan du finne ut av selv.
GOD TUR TIL LONDON!


Russerevyen var en gedigen suksess. Bedre revy har vel aldri før satt sine ben i en hageslange, men nok om det. Selv bærræv showet på slutten hadde et kunstnerisk preg. Russerevyen viste hvilken enorm menneskelig ressurs russen er, kreativitet og vilje gjorde det mulig. Fikk du ikke med deg revyen? Skam deg, og hvis du angrer kan du til nød få se på bildene. Som sakt, det er tolv års grense på denne avisen, så pigg av lille drittunge, eg har ikke russekort. Det er vel for mye forlangt å be deg kose deg med bildene, synd i grunn at vi ikke kan vise deg mer, revyen var enorm. Konge, sjef, digg. Slå den, jævla aspiranter.

sex fyll og rølp hva mykje ta innholdet på den her førrbaska revyen, og reaksjonan va mange. Det va ikkje mange som hadd mykje godt å sei om russen ,mæn det va da som normalt, og forventa. Rana Blad skrev at alkohol va det mykje av, og det stem nok. Sjøl om dei fleste nok hadde det svært moro. Ellers kan man kanskje si at det var mye originalitet ute og gikk, selv om folk ikke fiksa i gang revyen før bærre nån daga før (just som med den hær førrbanna avisa, kor det ikkje e nån nesten i det hele tatt som har gidda å gjort nokka. Men det e no sånn livet e! Og eg gidd fan ikke å bry meg meir om det. Men telbake tel saka. Russerevyen blei i år vist (som i fjor) på Moheia vgs, men no va det ikkje brann som va årsaken. Eg e ikkje heilt sekker, men eg trur at det kan ha mykje om å gjør at det vart starta relativt seint med arbeide på revyen (bærre fem uke før premieren). Da va det nok allereia alt førr seint. Men vi fiksa no det likevel. Etterkvart så vart det no eindel nummer på oss russe, sjøl om dem va med varieranes kvalitet (sjøl kan eg ikke førrdra Di-spøken)og sånn der. Men ein teng e sekkert... Sangen pikken min blei en stor hit, og alle går no rundt å søng på den. Takk Håkon. Det va snilt gjort av deg. Vi lik deg så godt alle sammen no. Takk takk takk takk. Men så va det no telbake på den her alkoholen da. Den førte tel ein del nummer som ikke sku vara med... Førr eksempel så ha vi den deran person som for rundt og ropa og skreik heile kveldn. Og sjølvsagt røvhaulblottinga, som alle ongan likt, sjøl om det nok va både hesli og anna. Men ellers så va det bærre skøy.

Ryktebørsen er © 1998 Kim-Arthur Sakariassen og Ranarussen98. Alle bilder, tekster og logoer går under denne. Gjenbruk tillatt ved kontakt (og ved å oppgi kilde).