Send meg gjerne en E-Mail eller to om denne siden.
Mo i Rana SØNDAG 17. MAI 1998 • Årets Russeavis • LØSSALG KR. 25,-

Førstehjelp: Gjør det værst mulig!!!

1. Forviss deg om at du puster.
2. Ikke blø. Unødvendig griseri.
3. Ikke rør deg med mindre det er nødvendig (for eksempel for å komme deg unna en hund eller et rabiesfylt barn som har bitt deg)
4. Unngå nedkjøling. Ha alltid en mengde gensere for hånden. Gjerne gå med tursekk konstant, og ha sovepose med.
5. Fastslå nøyaktig hva som skjedde. Spør deg selv og de som står rundt deg hva slags sopp du spiste til lunsj.
6. Merk deg hvordan allmentilstanden din er. Ser du gul ut? Gulsott er alltid et tegn på noe, selv om du bare har falt ned en trapp. Hvis du blir blå, er det helt klart et tegn på fare.
7. Er du bevisstløs?
8. Slår hjertet ditt?
9. Bevar kontrollen til legen kommer. Hvis du lar andre ta over, vil de sannsynligvis si at du må drikke noe og gå og legge deg. De vil kanskje til og med ringe legen og si at han ikke behøver å komme likevel.
10. Sørg for å ha din egen diagnose og behandling-splan klar når legen ankommer.

Panikk er viktig. Kroppen forstår at noe forferdelig holder på å skje, og pumper adrenalin og andre stoffer inn i blodet. Ikke la deg narre. Både du og kroppen din vet at du kan dø av mindre. Stivkrampe er ikke hyggelig å dø av, særlig når du bare har gjort noe så ubetydelig som å tråkke på en spiker eller noe.

Ta alle forbehold. Selv om du har vaksiner deg mot det meste, så vet du at hvis en basille har muligheten, så kommer den til å nå akkurat deg!

Unødig tap av hodet kan resultere i dårlig kontroll av kroppsfunksjoner. Om dette skulle skje, kontakt lege.

Hender og andre nyttige kroppsdeler som blir skilt fra resten av kroppen bør oppbevares.

Lytt ikke til normale personer. De vet ingenting. Hikke er farlig, man kan då av det. Ikke gjør ting som er farlige.

Om det likevel skulle vise seg at du var uskadd etter ulykken eller at du var frisk likevel, fremkall en sykdom. Ikke la dem se at du er hypokonder. Letteste er spye., etc.

Alkohol virker bra for det meste. Hypokondere liker å bruke alkohol. Metanol går også greit, men ring raskt til lege, og ha ren sprit liggende. Og husk tabelettkofferten!


Alternativ Legemiddelhåndbok

A-Vitamin: Det første vitaminet i alfabetet. I fremmedspråklige land har man 26 vitaminer, i Norge har vi 29.
Amfetamin: Også populært kalt speed. Et meget kunstig vitamin. Anbefales likevel av alle som tjener penger på det, eller finansierer egen avhegighet. Amfetamin er et ypperlig slankemiddel, både fysisk, psykisk og mentalt. Ikke bare vet man at Speed-Freaks har slanket vekk sine sjels-evner, det finnes (fantes) også de som har slanket seg fullstendig bort.
Anabole Steroider: Sportslig legemidler som utvikler skjeggvekst og testikler - til og med hos kvinner.
Aporex: Smertestillende tabletter som bør blandes med alkohol, dersom hensikten er å samle slekt og venner til ens begravelse.
Alkohol: Fellesbetegnelse på tørstedrikker som gjør at de som liker alkohol (såkalte alkohol-likere) blir så tørste dagen etter at de drikker alkohol og blir enda mer tørste osv. osv. inntil de slutter, enten ved å bli anonyme eller ved å bli obduserte og tilkjent æren for det fantastiske tryllekunsten det er å trylle vekk leveren sin. Russen er flink til å drikke alkohol, og store mengder av det. Dette hjelper godt på!!!
Aqua-Velva: Søndagsalkohol.
B-Vitamin: Vitamingruppe. Mest kjent blant pasienter som benytter alkohol, er B12 som utrolig nok finnes i øl.
C-Vitamin: Vitamin man får av sol, for eksempel Sanasol.
Chilipepper: Forholdsvis uskadelig erstatning for amfetamin. Øker yteevnen: Forsøk for eksempel å dytte 10-12 røde chilipepper i rectum (eller rasshøle om du vil), så løper du 100-metern på under 10 blank!.
Cosylan: Hostesaft som inneholder morfin, slik at men ved høye doseringer ikke gidder å hoste, men istedet kveles av slim.
D-vitamin: Se Tran!
DDT: Insektmiddel som påstås å være skadelig for mennesker. Hvorvidt dette er riktig kan du teste ved å drikke det, så får dine pårørende vite det etter obduksjonen.
Deodorant: Svettestillende middel som, hvis det smøres, rulles eller sprayes gjør at man lukter vondt av ballene istedet. En fordel ved bruk av stift er at dersom man tar feil, og benytter limstift, så gjør ikke dette noe, da effekten blir den samme, eller muligens bedre. Fordelen med å bruke deodorant-spray, er at man bidrar til å ødelegge ozonlaget. Slik får vi varmere klima her i Norge. Takk!!
Enzym: Hjelpestoff som får en prosess til å skje raskere. Se chilipepper.
Flagyl: Soppmiddel mot under-livs-sopp (må ikke forveksles med Fleinsopp. Underlivssopp hos kvinner kan unngår ved at man insisterer på å gjennomføre det genetiale (vaginale) samleie før det anale, og hos menn ved at man insisterer på å avslutte med et grundig oralt såden. En ulempe med dette er at kvinnen kan utvikle hemorroider på drøvelen, men det finnes det selvsagt medikamenter mot.
Fleinsopp: Viltvoksende lege-middel og LysergSyreDiethyl-amid-surrogat som bl.a. utvikler synsevnen hinsides enhver normal forestilling om virkeligheten. Anbefales til husløse med dårlige nerver, for at disse skal få gratis losji (enerom) i naturskjønne omgivelser på Gruben, Ytteren eller midt i Mo sentrum.

Denne uheldige fyren har desverre ikke fulgt hypokonderhåndboken. Bruk de legemidlene som står beskrevet på denne siden for å hjelpe på smertene. Det er nok vold i verden som det er. La nå de stakkars menneskene som sliter hver dag få gå hjem å være syke alene. Dere trenger ikke hjelpe dem noe mer enn de hjelper seg selv. Slik skal det være...

Grønnsåpe: Analt legemiddel til å drite seg lodrett ut av.
Hasj: Hasjis, gallar, bønne, tjall, rev, shit m.m. Oljeuttrekk av indisk ham (cannabis sative). Blandet med kamel-møkk, derav navnet shit. Hasj kan frambringe det meste hos pasienter som bruker det, fra humoristisk sans, til psykoser, avhengig av forbruk.
Heroin: H, eller Horse. Intravenøst medikament, som utvikler evnen til å lyve, begå voldsforbrytelser, stjele, bedra, prostiturer seg og begå selvmord.
Jehovas Vitner: Hjernevask-preparat som markedsføres via dør-til-dør aksjoner.
Lett-Øl: Øl som er lettere å drikke, dvs lettere å løfte fra bordet og heve til munnen, enn sterkøl, som man må være sterk for å få i seg. Dette skyldes at lett-øl inneholder færre kalorier, og det er som kjent kaloriene som skaper vekt-problemer. Dessuten inneholder Lett-Øl mindre alkohol, og alkohol koster flesk i Norge.
Tobakk: Rusmiddel man ikke får rus av før man evt. får kreft og blir satt på Morfinkur.

Metanol: En type alkohol som forårsaker strømbrudd (både innendørs og utendørs), eller i det minste fører til at man ser ganske mørkt på tilværelsen.
Morfin: Effektivt, smertestillene middel. Ved høye inntak forsvinner faktik smertene fullstendig for resten av livet.
Onani: Effektiv prevensjons-middel hvis det bare praktiseres nok.
P-piller: Fork. for Pule-Piller.
Rød Fluesopp: Et tradisjonsrikt middel her i Norge for å oppnå raserianfall og gå berserk. Nå avløst av parti-politikk og helgefyll for å bevare arven fra vikingetiden.
Tran: Naturlig brekkmiddel.
U-Hjelp: Medisin for nordmenns dprlige samvittighet.
Vival, Valium, Stessolid: henholdsvis Norsk valim, svensk stessolid og dansk vival.
X: Ukjent, hemmelig medikament, eller signaturen til de fleste som har brukt mesteparten av medikamentene på denne lista i over 5 år.
Yps: Det man gjør når man drikker tran baklengs.
Z-Vitamin: Den siste vitaminen i det engelske alfabete.
Øl: En type alkohol som inneholder B-vitaminer, og som dessuten gjør at kroppen forbrenner mer B-vitaminer enn det er mulig å få i seg ved å drikke øl og spise B-vitaminer. Væskedrivende, og godt.

Sykdommer:

Kjønnsykdommer: kalles nå seksuelt overførbare syk-dommer. I puberteten blir alle hypokondere vettskremte ved tanken på kjønnsykdommer. Derfor lager alle setetrekk av papir på offentlige toalett. Kan forebygges ved bare bruk av eget toalett og bare ligge med mennesker man kjenner godt.

Scizofrenia: er de mentale sydommens kreft. Schizofrene er totalt uten kontakt med virkeligheten. De gir ordene nye og merkelige betydninger og har ofte besynderlige hår-fasonger. Ofte tenker de svært merkelige tanker. Schizofreni rammer vanligvis unge mennesker, trolig fordi eldre er for deprimerte for å ha en slik sykdom. Symptomer kan variere, men hvis du tror du er en stor person eller en religiøs profet, eller om klærne dine skifter mye, eller hvis du finner nye og merkelige ting i nærheten av deg som du ikke husker å ha sett før, er du nok antatt å være svært så syk. Hvis andre personer tror du er en stor person, ikke gjør noe med det. Ikke snakk med ukjente. Bad ofte. Skriv loggbok.

Vel, uansett om det feiler deg noe, la deg ikke stoppe av det. Ha det gjæft!!!

EN av de beste måtene å kurere sykdommer (helst infeksjoner da) er å kutte av armer og ben. Få gjerne noen til å hjelpe deg. Om du ser noen merkelige flekker på noen av kroppsdelene, nøl ikke med å kvitte deg med dem... (kroppsdelene altså)

Ryktebørsen er © 1998 Kim-Arthur Sakariassen og Ranarussen98. Alle bilder, tekster og logoer går under denne. Gjenbruk tillatt ved kontakt (og ved å oppgi kilde).