Send meg gjerne en E-Mail eller to om denne siden.
Mo i Rana SØNDAG 17. MAI 1998 • Årets Russeavis • LØSSALG KR. 25,-

Kultur.. Rutluk?

Drikkekultur...
En ganske relativt vanlig an-takelse blant vanlige folk er det faktum at Russetid er synonymt med massvis av alkohol og annet. Jeg vil herved på det sterkeste bare si at slik er det, og bekrefte det for bekymrede foreldre.

Drikk med måte (vent litt, jeg må bare finne frem spriten). Det som absolutt må huskes for en hver pris er å oppføre seg fint. Ikke spy på andre, og prøv å la være å sikle ned dem av det motsatte kjønn (eller dem av det samme, om du er av slik legning). Og det viktigste budet... Det som for enhver pris aldri må brytes... Aldri! ALDRI! innta mindre alkohol enn at du blir sinnsyk. Det er det verste som finnes. Schååål!
*gulp*


Rapping (i Westminster Abbey?)
Rapping er jo verken en ny, eller original musikksjanger. Man kan faktisk spørre seg hva vitsen er. Ja, for det er jo bare "YO! YO! Hoy! Hey!". Rapping betyr jo faktisk snakking. Men, hva er dette slags snakking? Denne bedritne musikksjangeren kan nok få noen og en hver til å snu seg i grava, mens man tar frem saksofonen og spiller "Down by the river side". Hvem kan vel si at de ikke liker de gamle negro spiritualene? De som holdt liv i negerslavene i gamle dager. Nei! I dag, har de mørkhudede etterkommerne laget sin egen musikkstil, som liksom skal kunne erstatte James Brown, Percey Sledge og alle de andre legendene.

Rapping er artig! Man har beholdt den gode gamle rytmen. Rytmen, den som kommer helt fra det gamle Afrika, der såkalte "bushnegere" hoppet rundt og slo på trommene, mens de tilba solgudene. I dag har rappestjernene selv tatt over rollen som forbilde. Men, det virker som om de vil være anonyme, for de skjuler nemlig sine ekte navn med kunstige navn som Puff Daddy, Mase og LL Cool J (eller prøver de bare å skjule de ekte, rare navnene sine, som Joe-Kåre, Ove-Jack og Nilsor von Per?!?).

Westminster Abbey er Englands kroningskirke og nasjonalhelligdom, i bydelen Westminster, London. Kongen el. dronningen krones i koret. I Edvard Bekjennerens kapell oppbevares den tronstolen som Edvard 1 lot lage etter erobringen av Skottland – Så det så!

Da det kom opp et forslag om å ha en rappekongress i Den kjente kirken (les avsnittet ovenfor), kom paven med utsagnet: "Hmmm! Tja! Det kunne jo ha vært interessant." Etter kort stund ble det vedtatt at rappekongressen skulle ta sted i den nydelige kirken vår. Men, da dagen kom, ble alle rapperne jaget på dør av en illsint pave som sa: "Forbaskede, helsikes idioter. Skjønte dere ikke at det bare var tull?" Alle de kjente stjernene var på gråten, da de skjønte at denne gangen hadde de tatt vann over hodet.

Et ungt, forbasket svin (se bildet) kom med en uttalelse etter denne hendelsen; "Dette er en stor skam for hele verden! Fysj og fy! Og dette skal være kirken der alle er velkommen! Nei! Takke meg til hamburgerbarer og ølbuler. Forbaskede svin!" Denne typen ble straks oppsøkt av en artig banan som sa: "IIIIIIII! Hoi!"
Husker du at paven sa at han bare tullet? Det gjorde jeg også! Dette avsnittet er bare tull – ganske overraskende, ikke sant?

Og det var det!


Titanic 2: Handlingen er satt til 200 år senere. Jack Dawson blir hentet opp fra dypet, og gjenforent med sin elskede etter iherdig bruk av lignende genklone-teknikker som sett brukt i Jurassic Park. De blir sendt til sitt nye hjem (mental-sykehjem), etter iherdige tester og undersøkelser, med statens nye kjempebuss, “Titanic-OnLand”. Samtidig jobber romvesener iherdig med å restaurere vraket til den velkjente båten. Tilfeldighet-ene vil ha det til at det er Rose som må rydde opp, mens Jack hyler på grunn av diverse overflod av iskrem. James Cameron overgår seg selv i denne filmen. Dyreste film noensinne, på grunn av bygging av store popkorn-maskiner som de brukte til den eventyrlige finalen. Og skuespillerene gjør en god jobb. Kate Winslet som den macho Rose, og Leonardo DiCaprio som feite og fæle Jack Dawson.
Endelig får vi Elvis-serien på video. Denne storslåtte skrekkserien har hatt mange store regissører, og The King spiller til og med nesten alle rollene selv.
Elvis: I en ukjent lastebil fra et fremmed sted finner plateselskapene en merkelig ny rase. Det er Elvis. Han kommer løs, og herjer snart over hele verden med sitt dødelige hoftevrikk. Bare en person kan stoppe ham. Priscilla. Denne første filmen av Ridley Scott startet det hele.
Elvises: Vi trodde vi var kvitt ham, men her er han jammen igjen. Elvis slår tilbake etter nederlaget fra forrige film, og han har fått med seg alle Elvis Look-A-Like'ene også. Igjen må Priscilla til pers… James “Titanic 2” Cameron står selvfølgelig bak regien her…
Elvis3: Elvis er tilbake, større og feitere og mer narkofylt enn noen sinne. Han truer verden med sitt høye alkoholforbruk. Noen må stoppe ham, og gjett hvem det er. Jo, en snaubarbert Priscilla Presley, og denne gang har hun tatt med seg Leslie "Mannen med den nakne pistol" Nielsen. Eksplosiv triller fra Se7en regissøren David Fincher.
Elvis Resurrection: Elvis døde som vi alle vet i forrige film i serien. Her blir han klonet og får avkom (Lisa Marie). Et skikkelig skrekkscenario ut-vikler seg når hun til alle stores skrekk gifter seg med Michael Jackson. Lisa Marie's barn gjør en god jobb med å la Michael vise ekle pedofile tedenser (og ja, den er flekkete!!!). Høyde-punktet i filmen er etter skilsmissen, og der Michael får to barn med husjelpen (?) sin. Den mest gørrete Elvis-filmen til nå, fra samme regissør som regisserte “City of lost children”. Må sees.
More Trainspotting: Renton trodde han skulle starte ett nytt liv, og det hadde han forsåvidt rett i. Men han falt straks inn i dopmiljøet igjen. Ikke heroin derimot, men fluo-rtabletter. Mer avskyelig enn den første filmen, deriblant har vi den omdiskuterte scenen der dem faktisk bruker en hel halv time på å illustrere Renton's seksuelle togfantasier mens han sitter og ser ut over togstasjonen og teller tog. IKKE verdt å se om du har tannlegeskrekk, da toalett-scenen er gjenbrukt i denne filmen, bare at toalettet er byttet ut med Renton's munn, og tannlegen må hoppe etter fluortablettene som ble uskydlig mistet inn i munnen hans.
For Russeavisen™ direkte fra Hollywood (med inspirasjon fra Cerb & Kentil’Zha):
Kim-Arthur Sakariassen


Mens alle andre går og klør seg i hodet av forundring for hva dem vil gjøre i livet, er det faktisk noen som kan være borti musikk-instrument uten å lage masse ulyder.

Noen av disse kan til og med være borti dem såpass bra at dem kan livnære seg på det. I dag i musikkhjørnet, siden vi er på denne spesielle dag, skal vi ta for oss tre slike som har spesialisert seg på 17. mai togmusikk. Og deres frem-gangsmåre er kanskje litt... vel, man kan kanskje kalle det sykt.

Nils-Øystein Sviddbakkjord er leder og dirigent for den musikalske herjingen. Sammen med Ole Å og Per Øi spiller de noe så unormalt som svenske dansebandtoppar på sine instrument. Det må kanskje også nevnes at disse guttene bruker endel provosende instrumenter.

Ole spiller på mer eller mindre tomme ølflasker, med sterk reklame verdi. De starter fulle, men hvem klarer vel å holde seg unna noe slikt? Per derimot er en meget dyktig og fantasifull. -Jeg fant ut at hvis man tok en løsvagina og en middelstor dildo (begge rett fra pakken), og utførte diverse assosierende bevegelser med dem fikk man noen meget interessante rytmer, noe som absolutt kan sies å være min intensjon, var svaret Musikk-hjørnet fikk.

Til slutt så har vi da lederen og dirigent, som står for diverse kroppslyder og sang. -Det er klart vi har fått reaksjoner, men dem har vært delte. Noen mener det er upassende å synge svensk på selveste nasjonaldagen, men det bryr ikke vi oss om. Og en gang fikk vi faktisk juling fra en gammel dame, helt uprovosert vold (det kan ha noe med utseende hans å gjøre). Dagens samfunn virker bare rett og slett ikke, er noe av det han har å si.

Så om du skulle se noen stygge personer i et eller annet 17. mai tog, vær så snill og hei frem deres originalitet. Det er slike personen som får samfunnet til å forandre seg.

Ryktebørsen er © 1998 Kim-Arthur Sakariassen og Ranarussen98. Alle bilder, tekster og logoer går under denne. Gjenbruk tillatt ved kontakt (og ved å oppgi kilde).