Send meg gjerne en E-Mail eller to om denne siden.
Mo i Rana SØNDAG 17. MAI 1998 • Årets Russeavis • LØSSALG KR. 25,-

Av Johnny Desperado, med medhjelpere.

Russ med respekt for seg selv har selvsagt sin egen drink, noen har en innviklet og hemmelig framstilling, mens andre er så enkle at selv DU kan lage dem. Vi ønsker å vise at vi (russen) er mer sofistikert i våre drikke vaner enn mange tror, derfor presenterer vi nå for deg drinker som garantert kommer til å gå til hodet på deg, finn deg en mikser, drikke-kompis og et glass, og kos deg!

Grønfjelldal Champagne:

Nyco
Sprit

En del hjemmebrent tilsettes to spiseskjeer nyco. Drikkes mens det bruser.
Rett Vest:

1 del komle
2 deler heimbrent

Merkelig nok fikk vi ingen til å smake denne
Hardt og hardfør!

Utstyr: Einebær, Aqua Velva.

Legg i einebærene og la dem få go smak. Drikk. Kalles populært for krisegin. Fint å ha om Polet er stengt.
Fylliken:

Utstyr: Kullfilter, spylerveske, kopp.

Kjør spylerveska gjennom kullfilteret, og drekk!
Hvem Slo?:

Utstyr: 2 deler nybrent hjemmebrent, 2 deler vodka og 1 del 60%.

Blandes i en tom melkekartong, pyntes med stikkelsbær og drikkes rett ned. Tilsett litt kefit hvis du liker en syrlig smak. Kan også tilsettes is. Helst krokan.
Plurdal-spesial:

1 del piggtrå vodka (lokal heimbrentstype, red. anm.)
1 del geitmelk

Denne drinken er spesial designet til sauebønder og dølaklomper.
Desperado driver:

4 Øl
5 karsk
6 knerta
+ moped og politi (hvis du slenger på et par påsittere på mopeden, så blir det hele ganske autentisk)
Trøkk 16:

1 del vodka
2 deler heimbrent

Go gammeldags Trøkk 16. Fungerer like godt bestandig. Men som han Desperado bruk å sei: Keffør ska main ødelegg sprit’n me polvara?
Desperat:

Mange deler rødsprit.
Minimalisten:

1 del heimbrent.

Bånsk!!
Frode Guravik:

Ingredienser: Ikke så nøye, bare du får over fem i promille.

(Også kalt Lurøy-komposten (drinken altså!))
Ap(e) spesial:

1 del Ap hjerne
1 del ape hjerne
2 deler rødsprit

Kun for spesielt interesserte.
Ante Valente’s
Snøscooter sandwich.

2 deler brød
1 del smør
20 deler 60% sprit

Pass på at det ikke blir for mye smør.
Korgen knert:

Utstyr: Heimbrent, vatn.

Drikk ren heimbrent, drikk litt vann, bland i munnen, og svelg.

Også kalt Howard spesial. ( Å det her e faen ikke kødd eingang, han drekk sånn, men så e han jo frå Korgen)
Unge Høyre:

2 deler blå Kyraså
2 deler bitter lemon
1 del Gin

I russe utgave byttes 1 del Gin ut med 2 deler heimbrent, eller etter smak.
Karsk oppskrift:

Utstyr: Sterk kaffe, heimbrent, femti-øring, dårlig lys og ett krus.

1. Legg femti-øren i bunn av kruset.
2. Fyll på kaffe til du ikke ser femti-øren.
3. Fyll på sprit til du kan lese skrifta på femti-øren.
Kjemikeren:

Utstyr: en flaske eten som du skaffer fra en spesialforretning. Deretter adderer du rent vann til dette stoffet (altså blander i vann). Dette gjøres da til over en katalysator (eksempelvis syre). Man vil nå få ut et stoff som kalles etanol, eller som vi kjenner bedre som sprit!
Svingstang:

Saft og vin og noe sukker blandes og varmes forsiktig. Legg i noe vaniljeiskrem og strø hasselnøtter på toppen. Søt, kvalmende og utrolig stygg!!!
Globoidkjør!

Utstyr: Sprit og en flaske globoid. Krever også tre deltakere.

Dere drikker hver deres 2dl med sprit (minimum 60%), for så å spise et glass globoid hver. En av dere går så ut av rommet. De som sitter igjen skal så gjette hvem som sitter igjen.
Koma!

Utstyr: Champagne og sugerør, olivenolje, begerglass, etc...

Drikk noe olivenolje. La den synke ned. Drikk så en champagneflaske gjennom sugerør (eller tåteflaske om du har). Etter en tid vil du nok sannsynligvis bli meget beruset (så sterkt beruset at du faller i koma, og i værste fall dør).
Kos dere med disse fine drinkene.

En drikkelek er, som navnet sier, noe man leker når man drikker. Poenget med alle drikkelekene er at den som taper skal ta en slurk. Hva man drikker er selvsagt valgfritt.

Hei Knekt er en standard drikkelek som alle kan. Den spilles med kortstokk. Del ut rundt bordet til hele stokken er gitt ut. Alle skal så legge sin kortbunke foran seg på bordet, med bildesiden ned. Bli enige om hvem som begynner. Etter tur skal deltakerne snu ett kort og legge det i en bunke midt på bordet. NB: Kortet skal snus slik at det ikke er mulig å smugkikke. Og her er poenget:
Kommer det opp
KNEKT: si HEI KNEKT
DAME: si GOD MORGEN, DAME
KONGE: GJØR HONNØR
ESS: LEGGE HÅNDEN PÅ DET
Siste mann til å gjøre det en skal, eller den som gjør noe galt, taper. Den drikker og må ta inn bunken i midten. Den som sitter etter den som tok inn, begynner så neste runde. Den som til slutt sitter igjen med alle kortene er taper.

Snu er en lek som krever litt rask hjerne, noe man som kjent ikke har når man er beruset. Først, bli enige om ett tall. Førstemann sier så en, andremann to osv rundt bordet. Hver gang man kommer til et tall som inneholder tallet dere har valgt, eller som er delelig på det, sier man snu, og tellingen skal gå andre veien. Den som ikke sier snu, drikker og starter den på nytt...

Reglene til den neste er veldig enkel, men det er kanskje ikke så godt å kontrollere den... Det kalles Russeklubben, og det koster en krone å melde seg ut. Derimot må du betale 1000,- kr for å melde deg ut. Men det opplyses det ikke om før etter innmelding. Er du først blitt medlem, har du kun lov til å drikke med venstre hand (høyre om du er venstrehendt). Drikker du av feil, og en annen i klubben ser deg og sier FY, RUSS!, så må du tømme resten av glasset eller flasken du drikker av rett ned.

Alle har hørt om bilbingo. Her gjør vi en vri. Bestem dere for ett eller flere ord. Hver gang disse ordene brukes, må dere ta en slurk.

En som taper en drikkelek tre ganger på rad får hilseplikt. Det vil si at han må gjøre honnør til alle sine medspillere hver gang han kommer inn i det rommet som de andre er. Samtidig må han drikke.

En annen drikkelek som er aktuell, er denne. Bland rein heimebrent med melk og majones. Den som tør å drikke dette har rett til å bli spandert minst en øl av resten av deltakerne.

Kast mynt og krone. Blir det krone, bånnsk og kjøp eller bland en ny. Blir det mynt, kast igjen. Samme konsekvenser. Om du har kastet mynt tre ganger på rad, gå hjem. Du er full.

Få tak i en jukseterning som bare viser seks. Ikke delta på leken, og ikke, jeg gjentar, IKKE spill denne leken med folk som er edrue. Ta gjerne noen godt fulle folk. Si at for hver gang det blir seks, skal dem ta en slurk. Sørg for å ha en ekstra terning med deg som ligner på den jukseterningen slik at dem som deltar på leken kan sjekke den og se at det ikke er juks.

Denne ble funnet opp i en matte time, noe som kanskje høres helt tullete ut, men uansett: Russisk Rulett! Det er like mange glass som deltakere (shotglass). Ett av dem er fylt med sprit, resten med vann. Alle velger glass (uten å lukte, smake etc). Deretter styrter alle innholdet. Det er ikke lov til å vise at du har fått spriten. Det er hele leken. Kos dere :-)

Ryktebørsen er © 1998 Kim-Arthur Sakariassen og Ranarussen98. Alle bilder, tekster og logoer går under denne. Gjenbruk tillatt ved kontakt (og ved å oppgi kilde).